De bewoners vertellen...

Vroeger kweekten we veel zelf in een groentetuintje. Toen was het dus sowieso biologisch.

Een aantal bewoners vertelt ons hoe zij de 'Mooie Maaltijd' ervaren.

Eet u uw maaltijd met smaak bij Ter Reede?
Ja. Het menu is afwisselend samengesteld. Ook hebben we altijd verschillende keuzes, dus er zit iedere dag wel iets bij dat je lekker vindt.


Weet u dat de groenten uit de regio komen? Vindt u dit een goede zaak?
Dit wisten ze niet. Ze vinden het wel goed dat dat gebeurd, om de lokale boer wat meer te steunen. Het maakt ze verder niet heel veel uit, maar als ze de keus hebben dan toch liever van de lokale boer.


Bovendien is het biologisch. Weet u wat dit inhoudt? En denkt u dat dit gezonder (of lekkerder) is?
”Het is zeker lekkerder, maar dan wordt het ook duurder zeker?” Vroeger kweekten we veel zelf in een groentetuintje. Toen was het dus sowieso biologisch.


Vindt u het leuk om het verhaal achter het product te kennen? Van welke boer en boerderij het komt?

Het is wel leuk om het verhaal te kennen, maar niet noodzakelijk. Vroeger deed je het zelf dus was dat niet zo speciaal, maar tegenwoordig zit er een heel proces voor. Het is dus wel leuk om te weten waar het vandaan komt en hoe het uiteindelijk op je bord belandt.


En hoe vindt u het om vergeten groenten te eten, de smaak van vroeger te proeven?

Die hebben ze af en toe nog wel, en dat wordt zeker gewaardeerd. Maar omdat we een gevarieerde menu keuze hebben eten we toch al veel lekkere dingen. “Hoewel een lekkere andijviestamppot met spek nog wel eens langs mag komen!”