Grote Verleiding, Anneke en Alex van Hootegem, Kruiningen

De kortste weg van land naar klant, daar gaat het om.


Biologische webwinkel De Grote Verleiding (DGV) in Kruiningen


We willen graag iedereen laten genieten van een lekkere en verantwoorde maaltijd. Ook  mensen die niet (meer) zelf koken, voor wie wordt gekookt, in de zorg bijvoorbeeld. Vandaar dat we graag meedoen met het project Korte Keten van Land naar Klant.

De Grote Verleiding is de spin in het biologische web. Het is onze rol vraag en aanbod samen te brengen. Het is bijvoorbeeld belangrijk in kaart te brengen wat er groeit en bloeit en tegelijkertijd teeltafspraken te maken met de boeren zodat zij niet  op hetzelfde moment knolselderij of snijbonen telen. Wij leveren dan de producten van biologische boeren uit de regio aan verschillende zorginstellingen.


Wij zijn zelf Bourgondiërs. Wij houden van lekker eten. Toen we in 1999 overschakelden van gangbare naar biologische landbouw ontdekten we dat onze eigen oogst lekkerder smaakte dan gangbare producten. Dat was echt een ontdekking. De smaak is beter, intenser. Je merkt dan pas hoe afgevlakt de groenten uit de supermarkt smaken. Alles smaakt daar ongeveer hetzelfde. Je bent de specifieke smaak van witlof, spruitjes of andijvie kwijt. Toen we onze eigen biologische producten proefden, wilden we al onze groenten biologisch.