Stichting Werkt voor Ouderen, Ton Snijders, Vlissingen

Uit de regio, biologisch, gevarieerd en ook nog binnen het budget!

Hoofd voeding Werkt voor Ouderen


Een paar jaar geleden werd ik aangenaam verrast door de kwaliteit en kwantiteit van biologische producten. Neem een krop andijvie. Die ziet er perfect uit, niet verlept, geen slakken en de smaak is perfect. Je proeft echt de basissmaak van andijvie.

Als je met biologische producten werkt, kijk je ook naar de kalender: wat levert het seizoen? Mijn ervaring is dat het seizoen voldoende variatie biedt. Het is echt niet zo dat in het bonenseizoen vier keer per week boontjes op het menu staan. We hebben een menucyclus van vijf weken. Dat zijn 35 verschillende menu’s en binnen die menu’s is er altijd volop keuze. We hebben ’s zomers wereldgerechten op het menu: Zuid-Afrikaans, Marokkaans, Suriname. De hele wereld komt hier voorbij. De groenten komen uit de buurt, de specifieke kruiden van een toko uit de stad. En de bewoners smullen ervan!