Maak van eten een feest

Lekker en gezond eten begint al op het land. Een mooie maaltijd is bereid met verse, seizoensgebonden ingrediënten uit de eigen regio. Als die dan ook nog zoveel mogelijk biologisch zijn, is dat helemaal mooi!

‘En… hoe was het eten…?’

Voor veel bewoners van zorginstellingen is de maaltijd het hoogtepunt van de dag. Vooral als zo’n maaltijd  de smaak heeft van vroeger, de smaak zoals de natuur het heeft bedoeld. Met ingrediёnten gewoon van de boer uit de buurt, ook net als vroeger.

 

Biologische voeding uit de regio heeft veel voordelen. Het is  niet alleen maar gezond, het is ook heel smaakvol,  milieubewust, gevarieerd en betaalbaar. Bovendien komt het ook nog eens bij u uit de buurt!

Maak van eten een feest!

Eten en drinken kunnen een uitstekend middel zijn voor een instelling om zichzelf te profileren. Het gebruik van biologische streekproducten biedt daarbij goede kansen. Maak van het eten een feest! Organiseer eens een maaltijd met vergeten groenten van de tuinder om de hoek, een proeverij van lokale specialiteiten, een kleine boerenmarkt op locatie, een traktatie op zelfbereide ambachtelijke boerenzuiveltoetjes, of een busreisje naar de producent in de buurt.