Waarom biologisch en uit de regio?

Gezond

Verse producten  van dichtbij, betekent gisteren op het land en vandaag op uw bord. Dat betekent dus boordevol vitaminen.  Verse biologische groenten zijn extra gezond. Ze worden niet bespoten met chemische middelen en zij bevatten bijvoorbeeld  over het algemeen minder nitraten dan gangbare producten.  En tijdens de verwerking worden geen chemische kleur- geur- en smaakstoffen toegevoegd. Dus alles wat u proeft is puur natuur!

 

Smaakvol

Biologische groenten krijgen de tijd om te groeien en dat proef je. Dat is ook de reden waarom veel consumenten, maar ook topkoks,  biologische producten kopen. Gewoon omdat ze het lekker vinden. Biologisch, je proeft de aandacht! In de ouderenzorg zorgt de volle smaak van dit voedsel  ervoor dat bewoners meer eten, wat de ondervoeding in de ouderzorg tegen gaat. Als zo’n met zorg bereide maaltijd ook nog eens aantrekkelijk wordt opgediend, kan iedereen heel gelukkig worden!

Uit de buurt

Smaakvolle groenten, aardappelen en fruit direct  betrekken bij de biologische boer uit de streek, biedt veel voordelen. De consument  weet wat hij eet, welk product van welke boer komt en hoe het is geteeld. Dat is dus een mooi product met een goed verhaal. Bovendien voorkom je zo gesleep met voedsel en beperk je hiermee transport kilometers.

 

Gevarieerd

Het aanbod aan groenten en fruit is heel gevarieerd omdat de boeren in de regio hun teeltplan op elkaar afstemmen. Daarnaast besteden de boeren ook aandacht aan de  ‘vergeten’ groenten; groenten die in de loop der tijd in de vergetelheid zijn geraakt maar juist door oudere mensen zeer worden gewaardeerd.

Eten met de seizoenen mee, vraagt wat extra creativiteit, maar  dan heb je ook een mooi product op tafel.

 

Milieubewust

Biologisch werken is eigenlijk heel slim omgaan met alles wat leeft. Als je goed voor de natuur zorgt, zorgt die ook goed voor jou. Planten en dieren krijgen de tijd om te groeien en de bodem raakt niet uitgeput.

Bovendien wordt er geen kunstmest gebruikt, geen chemische middelen en geen gen technologie. Wat  biologische boeren wel doen is de teelt op het land regelmatig afwisselen en rassen kiezen die weinig ziektegevoelig zijn. Of bijvoorbeeld lieveheersbeestjes uitzetten die de luizen bestrijden.

 

Betaalbaar

Biologische producten uit de regio zijn goed betaalbaar. Ze zijn duurder dan de gangbare producten door de extra aandacht voor natuur en milieu en doordat geen kosten worden afgewenteld. Door  slimme logistieke oplossingen en door onnodige schakels in de keten van land naar klant te vermijden, lukt het om het prijsverschil klein te houden. En dus om betaalbare biologische producten uit de regio te kunnen leveren. Producten die ook nog eens kakelvers, smaakvol en gezond zijn.