Week van de smaak

Van 29 september tot en met 7 oktober 2012 viert Nederland voor de zesde keer de Week van de Smaak. Acht dagen zal het overal in ons land borrelen en bruisen van de activiteiten rondom streekproducten, authentieke smaken, koken met de seizoenen en culinaire tradities. De Week van de Smaak is een nationaal evenement met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin ‘smaak’ centraal staat, en waarin ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol spelen.

 

ZMf en de Week van de Smaak
Als ZMf vinden we het belangrijk om regionale en eerlijke producten op de menukaart zetten. Met het gesleep met voedsel wordt zoveel energie verspilt. Daarom vraagt de ZMf middels de Week van de Smaak aandacht voor mooie smaakvolle producten uit de regio die bij voorkeur van het seizoen en biologisch of milieuvriendelijk geteeld zijn.

Voor meer informatie op:  www.weekvandesmaak.nl.

 

De Week van de Smaak wordt in Zeeland gecoördineerd door de ZMf. De Week van de Smaak maakt onderdeel uit van een driejarig project smaakklassen die de ZMf samen met het IVN consulentschap uitvoert. Het project Smaakklassen is financieel mede mogelijk gemaakt door Europese subsidie in kader van Interreg IV programma voor de grensregio Vlaanderen-Nederland.