Wat is de Week van de Smaak?

Elk najaar wordt in Nederland de Week van de Smaak georganiseerd. Acht dagen lang borrelt en bruist het dan overal in ons land van de activiteiten rondom streekproducten en authentieke smaken. Ook in Zeeland vinden tientallen grote en kleine lokale activiteiten plaats waarin ‘smaak’ , ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding centraal staan.


Ook instellingskeukens doen hieraan mee! De ZMf coördineert de activiteiten in Zeeland.In 2011 hebben twee keer zoveel zorginstellingen meegedaan aan ‘de Mooie maaltijd’ dan vorig jaar. Op dertien locaties in Zeeland zijn de bewoners verwend met allerlei verse heerlijkheden, afkomstig uit de eigen regio en ambachtelijk bereid.

Week van de Smaak 2012
Van 29 september tot en met 7 oktober 2012 viert Nederland voor de zesde keer de Week van de Smaak . Thema dit jaar is:  de aardappel. Wilt u ook een activiteit organiseren? Dat kan! Alle zorginstellingen, scholen, (boeren)bedrijven en restaurants zijn van harte uitgenodigd om (ook) dit jaar mee te doen. Wat kunt u zoals doen? Dit kan van alles zijn: een aardappelbuffet, een bezoekje aan de boer in de buurt, een Bourgondische maaltijd met biologische streekproducten, noem maar op. Voor meer ideeën kunt u kijken op www.weekvandesmaak.nl Hier kunt u uw activiteit ook direct aanmelden.


Wilt u graag  meer informatie over het organiseren van een activiteit? Dan kunt u contact opnemen met de ZMf via info@zmf.nl